+36 26 310 684
ildiko.katai.popai@gmail.com

POPAI Magyarország Egyesület

Popai_Student_Design_Award_slider_2024-v2
Popai_gratulalunk_2023_3
Popai_gratulalunk_2023_2b
popai_jelentkezesi_lap_slider_01

POPAI Student Design Awards 2019

Négy győztes megy a Global versenyre

Idén először, hagyományteremtő célzattal, az egyetemi hallgatók felé indított pályázatot a POPAI Magyarország Egyesület, a Zewa és a SPAR támogatásával, POPAI Student Design Awards néven. 2017 és 2018-ban az Essity Hungary Kft. már hirdetett Zewa Designer 1.0 és 2.0 néven hallgatói pályázatot, ennek nyomdokaiba lépett, országos kiterjesztéssel ez a kezdeményezés. A díjkiosztó eseményen elhangzott, hogy ez a verseny az 5 kontinensen zajló, helyi POPAI és Shop! diákversenyek sorozatába illeszkedik. A lokális győztesek a nemzetek viadalán, a Shop! Global Awards világverseny Student Design kategóriájában vehetnek részt a nemzetközi megméretésen. Az eredményhirdetés júniusban, a chicagoi GlobalShop kiállítás és szakvásár keretében lesz.

A verseny lényege, hogy termék- és formatervező szakos, nappali tagozatos egyetemi hallgatók, adott brief alapján, ötletes display-terveket készítsenek. Kreatív, innovatív, ugyanakkor megvalósítható vásárláshelyi eszközök terveit várta a szakmai zsűri 2019. december 10-ig.

Az ünnepélyes díjkiosztó 2020. február 14-én, a Budapesti Kereskedelmi- és Iparkamara tanácstermében, a „Szerelmem a Trade Marketing – Az experience kora” konferencia délutáni programja keretében zajlott. A nevező diákok a teljes szakmai napra meghívást kaptak.

A díjakat a fő támogatók és a zsűri képviseletében Nagy Réka az Essity Customer Marketing vezetője, Bódogh Barbara az Essity Shopper Marketing Managere, Bene Nikoletta a SPAR marketing vezetője, Szabó Károly a Kaméleon Reklám tulajdonos-ügyvezetője és dr. Réti István a Formadisplay ügyvezetője adta át.

A szervezők nevében Havasiné Kátai Ildikó, a POPAI Magyarország Egyesület főtitkára először Varga Andrást, a BME mesteroktatóját szólította, akinek köszönő oklevelet adott át immár 3 éves, nemzetközi mércével is kiemelkedő munkája elismeréseként. A főtitkár kiemelte, hogy minden eddigi díjazott, az első Global Awards világbajnok és a mostani nyertes hallgatók is, Varga András formatervező gyakorlati csoportjából kerültek ki.

A második helyezést Stefánovits Nelli kapta, nyereménye egy tízezer forint értékű Zewa  ajándékcsomag volt. Displayén a pink X jelképezte a Zewa új konyhai törlő Power X struktúráját.

Az Essity első helyezését és az ötvenezer forint SPAR ajándékkártyát Rajkai Boldizsár nyerte forgó, a Zewa Quick Pack dizájnjait bemutató display tervével.

A zsűri Fenntarthatósági különdíjat és ötvenezer forint értékű SPAR ajándékkártyát szavazott meg Juhász Enikőnek, aki fa-papír többször felhasználható displayt és hozzá tárolásra, szállításra optimalizált másodlagos csomagolást tervezett „Fabricate” fantázianévvel. A pályamunka elismerésére a Mondelez különdíjat, egy Milka ajándékcsomagot ajánlott fel, amit Illés Anikó és Rajczi Kinga, a Mondelez Executive POSm munkatársai adták át.

A POPAI tagvállalatok képviselői is szavazhattak a beérkezett pályamunkákra. A szakmai közönségdíjat,  ötvenezer forint értékű SPAR ajándékkártyát Magyari Éva Anna interaktív, a törlés hatékonyságát bemutató megoldása nyerte.

A szakmai zsűri döntése alapján a verseny abszolút győztese Butter Kitti látványos, kipróbálást ösztönző, termékelőnyöket bemutató display terve lett, amellyel nyolcvanezer forint értékű SPAR ajándékkártyát nyert. Ötletének prototípusát az Essity le is gyártatta és a Sirha Budapest szakkiállítás Future Store, jövő áruházában be is mutatták. Butter Kitti nem tudott megjelenni a díjátadón, ezért helyette Volyák Zsófia, a gyakorlat demonstrátora mutatta be a nyertes pályamunkát.

Gratulálunk!

student-dijazottak-2020

Felső sor, balról jobbra:Varga András, Bene Nikoletta, dr. Réti István, Bódogh Barbara, Nagy Réka, Szabó Károly

Első sor, balról jobbra: Havasiné Kátai Ildikó, Juhász Enikő, Rajkai Boldizsár, Magyar Éva Anna, Stefánovits Nelli,

POPAI Student Design Awards 2019 Díjazottak:

Helyezés Név Pályamunka
II. hely Stefánovits Nelli  stefanovits-nelli-02
stefanovits-nelli-01
Essity I. hely Rajkai Boldizsár rajkai-boldizsar-01rajkai-boldizsar-02
Fenntarthatósági különdíj Juhász Enikő juhasz-eniko-01
juhasz-eniko-02
Szakmai közönségdíj Magyari Éva Anna magyari-eva-anna-01
magyari-eva-anna-02
Zsűri I. hely Butter Kitti butter-kitti-01
butter-kitti-02