+36 26 310 684
ildiko.katai.popai@gmail.com

POPAI Magyarország Egyesület

Popai_gratulalunk_2024_1
Popai_Student_Design_Award_slider_2024-v2
Popai_gratulalunk_2023_3
Popai_gratulalunk_2023_2b
popai_jelentkezesi_lap_slider_01

A 2023-as POPAI díjazottjai

Nagy érdeklődés övezte a POPAI és a Trade Marketing Klub összevont évzáró eseményét. A házigazda Pick Szeged a gyorsan változó vásárlási igényekre adott válaszaival, a szervezők pedig a POPAI Awards POP verseny ünnepélyes díjkiosztójával készültek.

A POPAI Magyarország évzáró, rendhagyó eseményét november 23-án a MOM Kult Simándi József termében rendezték meg a Trade Marketing Klubbal közös szervezésben. A házigazda a Bonafarm Trade Marketing Csapata volt. Az esemény támogatójaként bemutatkozott a BoxPrint és az EuroCIS.

Az egybegyűlteket Hermann Zsuzsanna, a Trade magazin lapigazgató-főszerkesztője, a TMK társalapítója, a POPAI vezetőségi tagja köszöntötte. A szakmai téma: Very Fast Moving Brands, a Bonafarm, részletesebben a PICK márkáihoz kötődő aktuális változások áttekintése igazi szakmai csemegének számított.

Gyors változások és interakciók

Király Krisztián, a Bonafarm Sales Development managere, a vállalatcsoportnál zajló változásokat, integrációs folyamatokat mutatta be, kiemelve az országos és export jelenlét növekedését, a portfólió szélesítését a termőföldtől az asztalig. A promóciókat tekintve a különböző termék és ajándék összecsomagolások házon belüli megoldásának sikerére is rámutatott az előadó.

Józsa Gábor, a Bonafarm Trade Marketing managere a Pick Szeged Zrt. látványos, vásárlók megszólítását és bevonását célzó aktivitásaiból sorolt szemléletes példákat. Sok képpel és videóval hangsúlyozta, hogy a promóciókra, nyereményjátékokra, látványos bolti megjelenésekre a vásárlók a polikrízis idején még fogékonyabbak, a tervezettnél jóval magasabb számban kapcsolódnak.

A rekord létszámú résztvevők folyamatos kérdéseinek köszönhetően igazi interaktív, műhely hangulat alakult ki. Az esemény támogatója, a BoxPrint ügyvezetője, Fazekas Attila prezentációjában a csomagolási trendeket részletezte. A kivetített fotók és videók mellett az érdeklődők, a közeledő ünnepek jegyében néhány mintadarabot kézbe is vehettek a szuperprémium minőségű, aranyozott díszdobozokból.

Máté Szilvia, a BD-Expo Kft. ügyvezetője, a Messe Düsseldorf hazai képviselője az EuroCIS kiállítást ajánlotta (2024. feb.27-29.), kiemelve a legaktuálisabb témákat. A kereskedelem globális és hazánkban is releváns kihívásai mellett a digitális instore marketing megoldások, a mesterséges intelligencia, az érintésmentes vásárlás is fókuszba kerül ezen a szakvásáron. A vezetett boltlátogatás túrákon pedig a jövő megoldásai már megvalósult fázisban is láthatók.

Rekordok és ünnepeltek

Az idén 20 éves POPAI Magyarország immár 14. POPAI Awards POP versenyének helyezettjeit Kátai Ildikó főtitkára hirdette ki. A rekord számban érkezett pályamunkákat Tapolcán, a Trade magazin Business Days konferencia 5 napján, szeptember 25-29. között láthatták kiállítva az érdeklődők. Idén több, mint 120-an zsűrizték és majd háromszor ennyien tekintették meg a nevezéseket, ami szintén rekord a verseny történetében.

A dobogósok kihirdetése előtt, az FMCG szakma nevében gratulált a közönség Máté Szilviának, aki nemrégiben kapta meg a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést Magyarország külkapcsolatainak fejlesztéséért és hazánk pozitív külföldi megítélését erősítő kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként.

A verseny történetében másodszor (2018) történt meg, hogy az Év Displaye címet elnyert, legtöbb szavazatot kapott pályamunka a „Tartós installáció” kategória első helyezettje lett. Érdekesség, hogy csakúgy mint 5 évvel ezelőtt, ez a győztes display is a Coca-Cola HBC nevezése volt. A „Coke Creations 2 raklapos display” mind az „Eredetiség és innováció”, mind az „Összhatás és hatékonyság” szempontból a legmagasabb pontszámot kapta. A displayt egy új, limitált Coca-Cola termék bevezetésének támogatására tervezték. A megszokottól eltérő, dinamikus alak, a világítással kiemelt részek kialakításának célja a célközönség figyelmének megragadása és a termék-zene-tánc szoros kapcsolatának kihangsúlyozása volt. Egyedi szín és formavilág, a kampányhoz köthető dekor elemek és a digitális kijelzőn futó reklámfilm tette még különlegesebbé ezt a megjelenést.

A Coca-Cola HBC Magyarország csapata összesen 6 díjat vitt haza. A POS Services 2, a Digitálisreklám, Dion, DS Smith, Mizo, SilverLine, Unilever, Törley, Zwack pedig 1-1 trófeát nyert el. A kategória első helyezettek képviselhetik hazánkat a POP világbajnokságként számontartott Shop! POPAI Global Awards nemzetközi versenyen, ahova kizárólag a nemzeti versenyek győztesei nevezhetnek.

Minden résztvevőnek és díjazottnak itt is gratulálunk!

A helyezettek listája:

POPAI Awards Magyarország 2023
„Tartós installáció” kategória

Kategória, helyezés Megnevezés Nevező Partner (Megrendelő vagy Gyártó) Fotó
Év Displaye és I. helyezett Coke Creations 2 raklapos display Coca-Cola HBC Magyarország Kft. Trusted Implementation Kft.  


II. helyezett BBQ Grill kihelyezés Unilever Magyarország Kft. 3P Solutions Kft.  


III. helyezett Unicum shop in shop installáció Zwack Unicum Nyrt.    


 

„Tartós normál” kategória

Kategória, helyezés Megnevezés Nevező Partner (Megrendelő vagy Gyártó) Fotó
I. helyezett Törley ICE világító plexi diplay Törley Pezsgőpincészet Kft. MKI Plexi Kft  


II. helyezett Powerade Gyúrós display Coca-Cola HBC Magyarország Kft. Béflex Zrt.  


III. helyezett Kinley HEXA LED-es display Coca-Cola HBC Magyarország Kft. DISPLAYGYÁR Kft  


 

„Nem tartós normál” kategória

Kategória, helyezés Megnevezés Nevező Partner (Megrendelő vagy Gyártó) Fotó
I. helyezett Baba dinamikus láma totem POS Services Kft. Unilever Magyarország Kft.  


II. helyezett METEOR Marvel display DION Hungary Kft. METEOR CEE Kft.  


 

„Nem tartós installáció” kategória

Kategória, helyezés Megnevezés Nevező Partner (Megrendelő vagy Gyártó) Fotó
I. helyezett Monster ETO stadion – makett Coca-Cola HBC Magyarország Kft. DISPLAYGYÁR Kft.  


II. helyezett HELL ICE COFFEE installáció Ds Smith Packaging Hungary Kft HELL ENERGY Magyarország Kft.  


III. helyezett Kókusz Sziget Sole-Mizo Zrt.    


 

„Kis méretű” kategória

Kategória, helyezés Megnevezés Nevező Partner (Megrendelő vagy Gyártó) Fotó
I. helyezett Snickers Slimlight polczászló POS Services Kft. Mars Magyarország Bt.  


 

„Kampány” kategória

Kategória, helyezés Megnevezés Nevező Partner (Megrendelő vagy Gyártó) Fotó
I. helyezett Be on the farm SilverLine Consulting Kft. Promission Kft., Pick Szeged Zrt, Sole-Mizo Zrt.  


II. helyezett Nyári kamion – 4 raklapos kihelyezés Coca-Cola HBC Magyarország Kft. DISPLAYGYÁR Kft.  


 

„Digitális” kategória

Kategória, helyezés Megnevezés Nevező Partner (Megrendelő vagy Gyártó) Fotó
I. helyezett Coke&Meal E3 install Coca-Cola HBC Magyarország Kft. Trusted Implementation Kft.  


II. helyezett Mozgásérzékelő digitális állvány polcél kijelzővel Digitálisreklám.hu Kft. Art Match Hungária Kft. Intersnack Kft.